Obiteljski restoran Josić


Radno vrijeme restorana:

ponedjeljak - neradni dan

utorak, srijeda i četvrtak od 13 do 22 sata
petak i subota od 13 do 24 sata (živa glazba: TS Zlatni zvuci)
nedjelja od 13 do 18 sati

 

Gastronomski profil restorana je tradicionalne provenijencije ali s vrijednim intervencijama suvremenih trendova.

U ponudi se nalaze specijaliteti od riječne ribe kao što su perkelti, paprikaši, dimljena riba, te jela od mesa i mesa divljači pripremljeni na roštilju na drveni ugljen, pod pekom, na ražnju kao i neizostavni gulaši i čobanci. Sva jela se pripremaju pred očima gostiju.

Vina JOSIĆ dosada su okrunjena brojnim zlatnim medaljama za kvalitetu, te višestrukim nagradama za dizajn i potpuno originalan pristup opremanju boca vina etiketama na kojima se nalaze rijetke i ugrožene vrste ptica stanarica ovoga područja čiji su autori i realizatori akademska slikarica-grafičarka Sabina Ostojić i priznati fotograf i snimatelj Mario Romulić.

Objekt restorana i kušaonice vina su uređeni u tzv.eklektičkom stilu koji objedinjuje tradicionalne - rustikalne elemente sa suvremenim dizajnerskim rješenjima.

U sklopu RESTORANA VINARIJE JOSIĆ  se nalazi i suvenirnica u kojoj će se moći kupiti autohtoni baranjski suveniri (vrhunska baranjska paprika u posebno dizajniranoj ambalaži, skulpture životinja od slame s potpisom akademskog kipara Nikole Fallera, autohtone baranjske kućice izrađene od keramike, te suvenire u vlastitoj produkciji čiji motivi kao i etikete na vinima, promoviraju park prirode KOPAČKI RIT.
Restoran je smješten u ambijentu takozvanog SURDUKA u idiličnom baranjskom selu Zmajevac
 SURDUK - turski naziv za karakteristični usjek u brdu sa vinskim podrumima "Gatorima" ukopanim u zemlju u kojima je temperatura u svako doba  između, za vino idealnih, 12 i 15 stupnjeva Celzija.
 SURDUK inače predstavlja jedno od od najutentičnijih kulturno – povijesnih  bogatstava ovog dijela Baranje.
 
U Restoranu vinariji Josić se zasigurno može doživiti stotinama godina stara priča o baranjskim surducima, koja će u posjetiteljima oživotvoriti okuse  tradicionalne baranjske kuhinje s naglaskom na vrhunsku kvalitetu svih pripremljenih jela. Poseban  začin svemu dati će i brojna događanja koja će se održavati u prostoru restorana i kušaonice.
Tako  se u restoranu može prisustvovati  umjetničkim izložbama, redovitom glazbenom programu (tamburaška glazba, starogradska glazba i sl.), periodičnim koncertnim nastupima koji će se stilski kretati od world music –a pa sve do jazz-a, a osim navedenog moći će se uživati i u periodičnim posebnim gastro događajima kao što su Fišijada, Kulenijada, Dani starih hrvatskih jela, prezentacijama vina, pa čak i u tečajevima sommelierstva za amatere.
Restoran nudi i profesionalnu  organizaciju vjenčanja, obiteljskih i poslovnih objeda,  objeda za turističke grupe, te ostalih prigodnih proslava, a ukoliko želite sebi i svojim poslovnim partnerima i kolegama priuštiti rad u atmosferičnom i ugodnom ambijentu rado ćemo vam ponuditi i prostor  za sastanke i prezentacije.